Image SpaFrancorchamps

Op 3 augustus houdt de ‘Beau Vélo de RAVeL’ halt op het Circuit!

Voorafgaand aan de rit zijn er vanaf 9u30 tientallen activiteiten voorzien in het prachtige Beau Vélo-dorp; er is zelfs een ontbijt en een t-shirt voor de eerste 800 deelnemers! De rit vertrekt iets na 13u en keert om 16u terug naar het dorp. Na de rit vinden er op het Beau Vélo-podium concerten ...

Voorafgaand aan de rit zijn er vanaf 9u30 tientallen activiteiten voorzien in het prachtige Beau Vélo-dorp; er is zelfs een ontbijt en een t-shirt voor de eerste 800 deelnemers! 
De rit vertrekt iets na 13u en keert om 16u terug naar het dorp. Na de rit vinden er op het Beau Vélo-podium concerten plaats om de dag in schoonheid af te sluiten. 

Het vertrek gebeurt vanaf de chicane richting de bocht van La Source, om af te dalen langs de oude tribunes, om zo aan de Raidillon en de lange heuvel van Kemmel te beginnen. Aangekomen in Les Combes beginnen we aan een lange afdaling, alvorens in Blanchimont het circuit te verlaten en het oude traject van het circuit richting Stavelot te volgen, met zijn legendarische bocht. Vervolgens steken we het centrum van Stavelot over om aan het oude station de lijn 45 van de RAVeL te nemen, richting de Place Albert 1er in Malmedy. Na een korte pauze gaan we verder op de RAVeL, met een iets sportiever stuk doorheen de gehuchten Burnenville, Melz, en de weg van Les Combes, om zo terug op het circuit te komen. Met als laatste lijn, de afdaling van de Raidillon, de passage voor de F1-stands en de terugkeer naar de chicane. 

Het parcours

Retour aux news